Výjezd členů Školního parlamentu - únikovky

5. 6. 2024



členové parlamentu v akci

17.5. a 24. 5. 2024

Únikovky



Školní parlament v akci

Další školní rok práce má školní parlament na ZŠ Česká za sebou. Za odměnu svědomité a pravidelné práce vyrazili členové ŠP v květnu na únikové hry do Vratislavic nad Nisou.

Z první skupiny žáků se stala parta amatérských archeologů, která se vydala prozkoumat hrobku faraona Furtseschklebeta. Přibližně hodinu a půl museli logicky přemýšlet a využít i vědomosti z dějepisu, aby se z hrobky dostali.

Druhá skupina členů ŠP se proměnila v bandu poškoláků, která zjistila, že dveře třídy jsou zavřené a je potřeba přemýšlet, jak se z učebny a následně i ze školy dostat ven. Hodily se jim tady vědomosti z fyziky, matematiky, přírodopisu, ale nejvíce logika, zručnost a maximální spolupráce.

Třetí skupina se dala vtáhnout do doby bojů Indiánů a bledých tváří. Museli zachránit dceru indiánského náčelníka, která se měla provdat za guvernérova syna, a zaručit mír obou stran. Hra vyžadovala soustředění, zručnost a sportovní nadání.

Žáci i při hraní prokázali schopnost spolupracovat. Odcházeli nadšeni a těší se na další školní rok ve školním parlamentu.

Mgr. Sabina Jonášová Čižiková, koordinátor ŠP

 


připojené fotografie:







Pro zobrazení této fotogalerie musíte zadat správné heslo