1.B Uvítací dopis

30. 8. 2024


Milý prvnáčku!



MILÝ PRVŇÁČKU!

Již za 3 dny, v pondělí 2. září, Tě čeká Tvůj velký den. Staneš se žákem 1. třídy! Jistě už máš nachystanou aktovku, penál, přezůvky a pomůcky na výtvarnou a tělesnou výchovu. Těšíš se na nové spolužáky, na paní vychovatelku a na mě, paní učitelku? A víš, co tě ve škole vlastně čeká, co vše se společně naučíme?

Tvoje třída 1.B je až úplně nahoře. Dovede Tě k ní žák deváté třídy, který Tě spolu s rodiči vyzvedne před školou v době od 7.35 do  7.45h. Mě poznáš snadno, budu mít na sobě námořnické šaty a kapitánskou čepici. Proč? Protože naše třída 1.B bude po celý školní rok  třídou malých námořníků. Poplujeme společně na velkou  výpravu za poznáním: navštívíme písmenkový ostrov, matematickou zem, ostrov malířů a hudebníků, ostrov sportovců, ostrov zvířat, stromů i květin, ostrov pohádek i rozzlobených budíků.  Bude to cesta velmi dobrodružná. Naučíš se na ní mnoha novým věcem a také zde najdeš nové kamarády. Již pro vás všechny chystám naši první velkou výpravu s přespáním. Pojedeme na ní vlakem! Co tomu říkáš, bude to prima?

A co budeš potřebovat na 1. školní den? Přines si aktovku, penál, nůžky, lepidlo. Pokud jsi splnil můj první úkol, který jsem vám dala přes léto - připravený vybarvený nebo polepený chlubníček se svým jménem, číslem a obrázky o sobě a své rodině, nezapomeň si ho vzít také s sebou. Už se moc těším se, až mi jej ukážeš!   Přezůvky ještě nepotřebuješ, první den se nepřezouváme. Jistě máš také nachystané pěkné slavnostní oblečení – kluci krásnou košili nebo tričko a děvčátka nádherné šaty. Ale jestli chceš, můžeš stejně jako já přijít v námořnickém převleku.

K tomu, aby ses mohl nalodit na naši loď, budeš ještě potřebovat fotografii obličeje (cca 5 cm velikou).  Asi se divíš na co, že? Vydrž, vše se v pondělí  dozvíš J

Zdraví Tě a moc se na Tebe těší Tvoje paní učitelka a kapitán třídy 1.B Marie Houšťová a paní vychovatelka Renata Melzerová.

 

  

1.B