3.A - Čertovská škola

2. 1. 2024


Školní den kouzelných tvorů



   5.12. se v naší třídě objevila převaha čertů, čertic, andělek a Mikuláš. Byla to moc hezká přehlídka kouzelných bytostí. Naši třídu poctila svojí přítomností např. čertice Zlobice, Nohavice, Ďáblice, čertík Bertík, čertíček Bobíček, andělka Svatozář, Zlatá hvězda, Bílé pírko, Mikuláš Ježíškovského řádu a další.    Všichni zasedli společně do lavic, zpívali čertovské písničky (i andělky je umí, asi v sobě mají i něco z čertíků). Každý se nám představil a prozradil, co rád dělá. Všichni pak zavzpomínali a zapsali, kdy se chovali jako andílci a kdy jako čertíci. Moc hezké věci jsme se dozvěděli! :)

   Přišla za námi, jako vždy velká kontrola vedená Mikulášem a zjišťovala, jací jsme byli během roku. Nejprve to vypadalo jako legrace, ale pak si jeden čert našel hříšníka - čerta Okurku a chtěl ho vzít do pekla. Okurka si s ním zahrál živé pexeso - a prohrál. Bylo to zlé pro Okurku. Proto se do jeho záchrany zapojila celá třída. Zazpívali jsme čertovi pekelnou písničku a zabralo to. Okurku jsme zachránili, ale čertík si musí dávat pozor, protože ten velký čert ho bude z pekla sledovat celý rok.

   Pak na naše bytosti čekaly zapeklité pekelné i nebeské slovní úlohy, násobení, sčítání, ... Ve třídě bylo kouzelné ticho, všichni se snažili pekelně soustředit a neudělat chybu. 

   Přišel čas se posilnit. U hodovacích stolů se sešli čerti s Mikulášem, pekelníci s andělkami a vše proběhlo v klidu. Všichni si pochutnali na dobrůtkách z domova.  

   Měli jsme najednou spoustu sil na zapózování na krásných andělských, strašidelných pekelných i kamarádských fotkách. Nebe, peklo i Mikuláš u nás fungovali dohromady skvěte.

   Zařádili jsme si i v tělocvičně při čertovských hrách, rozcvičce i soutěži čertovské a andělské housenky.

   Nesmíme zapomenout na to, že kdo si chtěl zasloužit nadílku, musel se během dopoledne naučit básníčku zpaměti - zvládli všichni!

   Dopoledne nám opět uteklo velmi rychle, ale rozhodně to byl náš další, krásný, povedený den. Podívejte se sami.

   Moc děkuji všem rodičům za pomoc s přípravou našich kouzelných bystostí!


připojené fotografie:







Pro zobrazení této fotogalerie musíte zadat správné heslo