3.A - Školní výlet

2. 7. 2024


Cesta do minulosti



   Ráno jsme s nadšením vyrazili autobusy do středověku. Botanicus je malé městečko v Ostré u Lysé nad Labem plné šikovných řemeslníků. Díky nim jsme si mohli zkusit rýžování zlata (většina se vracela domů jako boháči - našli zlato :) ), výrobu svíček (to chtělo trpělivost), výrobu loutky (tvoření s fantazií se dětem moc líbilo), práci se dřevem (s velkým zájmem děti dlabaly hlavně dárečky pro rodiče, ani nevadilo, když říkaly, že vyráběly u řezníka místo u řezbáře). Při tisku na papír se dozvěděli zajímavosti o knihtisku a hned ve vedlejším domečku si mohli ručně vyrobit papír. Kousek dál se razily mince, vyráběly váčky na mince, tvořili hvězdičky z korálků, vyrábělo se mýdlo, provaz nebo keramika, .... Bylo toho ještě mnohem více. Kdo si chtěl odpočinout, mohl navštívit zvířátka, projít se po zahradách (tam nás navštívil i krásný místní páv) nebo si zařádit v labyrintu. Počasí nám přálo, kamarádi si společně užívali středověk a čas nám velmi rychle ubíhal. Společně jsme se sešli na pikniku. Tam se baštily dobrůtky od maminek, vyprávělo se a zaznívaly i rady, kam se ještě jít podívat a co si vyrobit.

   Celý den ve středověku některé tak zmohl, že se cestou zpět v autobuse proměnili v Šípkové Růženky a usnuli (holky i kluci).

   Domů se ale všichni moc těšili nejen, aby vyprávěli své zážitky, ale také aby předali dárečky, kterými chtěli potěšit své nejbližší.

   Podívejte se sami. Možná Vás budeme inspirovat na letní výlet. Budete mít skvělé průvodce. 


připojené fotografie:







Pro zobrazení této fotogalerie musíte zadat správné heslo