3.A - Den zvířat

17. 10. 2023


   Jak jsme prožili den našich kamarádů



   4.10. i posádka pirátské lodi slavila svátek zvířat. Zaměřili jsme se na mořská zvířata a zvířata, která můžeme potkat při putování ostrovem. Plavčíci z domova přinesli plyšové kamarády. Naši loď tak navštívila např. chobotnice Sofinka, Bára, Chobůtka či Kaťa, delfín Tonda, rejnok Vrtule, tuleň Saša či Béďa, želva Šíma či Amálka, kakadu Péťa, had Hadíček a další. Většina pirátů při představování kamarádů měla zjištěné i informace, které jsme o zvířátku netušili. Víte např. kolik kg váží dospělá panda, jak velký může být rejnok, kolik srdcí má chobotnice nebo kolik želviček se z nakladených vajíček dožije dospělosti?

   Společně s našimi kamarády jsme během dopoledne plnili úkoly z ČJ, M (a zvířátka napovídala, jak jen to šlo). Písničku zpívali plavčíci i návštěvníci.

Děti ukázaly plyšákům třídu, seznámily je s ostatními, ukázaly jim své obrázky prapodivných kříženců (objevila se tam např. opicomyš, ježkožirafa, hadolachtan). Naše plyšové kamarády jsme i namalovali (bedlivě nás při tom kontrolovali). 

   Den byl plný různých činností a utíkal velmi rychle. Vyhládlo samozřejmě všem, tak se někteří plyšáci přímo vrhli dětem do svačiny.

   Protože se všichni rádi fotí, můžete se podívat na naše aktivity i fotky všech kamarádů z našeho středečního korábu.

   Oslava Dne zvířat neskončila ve škole, ale pokračovala i doma s našimi živými zvířecími kamarády.

   Byl to moc pěkný den!


připojené fotografie:







Pro zobrazení této fotogalerie musíte zadat správné heslo