3.A - Liberec

26. 11. 2023


Skupinová práce o našem městě



   V prvouce jsme si hodně povídali o Liberci. Jaký je dnes, jaký byl dříve. Ukázali jsme si spoustu obrázků. Fíla nám přinesl krásnou knížku starých pohlednic a co nám ukázal i vysvětlil. Podívali jsme se i na to, jak dříve vypadala naše škola, Vesec, Ještěd, centrum města (nejen radnice), ... . Děti doma zjišťovaly (a sdělovaly potom ostatním) zajímavosti a perličky, které možná někteří z nás nevěděli. Dozvěděli jsme se např. jaké názvy míval dříve Liberec, počet obyvatel v Liberci, kolik stadionů by se vešlo do rozlohy Liberce, který tatínek slaví letos stejné krásné narozeniny jako náš Ještěd a spoustu dalších informací.

   Děti si poté přinesly obrázky z Liberce a připravily ve skupinách plakát o Liberci. Bylo náročné domluvit se, které obrázky budou použity do plakátu, co a jak do něj krásně zapíší, případně dokreslí. Zvládli to výborně - výsledné práce jsou nádherné! Jen budeme muset trochu natrénovat tichý hlas pro skupinu. Ten jsme úplně nezvládli.

   Plakát nakonec všichni společně prezentovali na naší výstavě o cestování.  Prezentace byly skvělé! Každý ve skupině představil několik informací o Liberci. Děti k ukázaným obrázkům přidávali hodně dalších sdělení, o kterých jsme v minulých hodinách mluvili nebo které zažili sami. 

    Naši první náročnější skupinovou práci zvládly děti skvěle! Podívejte se na nás na fotografiích.


připojené fotografie:







Pro zobrazení této fotogalerie musíte zadat správné heslo